Hvorfor tester vi kandidaterne?

Er der et højt drive i din virksomhed? Er det vigtig for jer at ansætte kreative individer? eller har i værdier som ikke bliver nævnt? Dette er blot nogle af de områder der kan testes på for at finde den rette kandidat. 

Til en jobsamtale kan kandidaterne godt oversælge sig selv lidt, derfor kan det være svært for virksomhedsejerne at finde frem til de kærneværdier kandidaten har. Du kan hurtigt finde ud af om det er den rette kandidat, ved hjælp af tests. .

Flere undersøgelser, senest af Lars Lundman, har vist at samtaler indeholder store fejlmargener i bedømmelsen af kandidater, da disse bedømmelser baseres på subjektive oplevelser af kandidaten. Derfor kan der være flere faktorer der spiller ind på hvordan kandidater vurderes. Kendte faktorer er fx at dem som man kan lide vurderes bedre, dem man har meget til ens med, vurderes bedre og dem der giver de bedste førstehåndsindtryk vurderes bedre. Helt andre undersøgelser har vist en sammenhæng mellem at have fået noget varmt at drikke lige inden en samtale og vurdere kandidaten positivt.

Af disse årsager kan det være svært for virksomhederne, at skabe et objektivt billede af den jobsøgerende. En test af kandidaten og en nuanceret dialog er oplagt til at komme spadestik dybere i forbindelse med en rekruttering, da tests er vist til at give mere valide resultater i bedømmelsen af kandidater blandt andet på baggrund af deres mere objektive grundlag i form af mindre fysisk kontakt til kandidater i bedømmelsen.

Fejl rekrutteringer betyder mere arbejde og underskud på kontoen. Hvis man som virksomhed vil undgå at falde i dette sorte hul, kan en personprofil være vejen frem. Tester du kandidaterne inden ansættelse, kan du med større succesrate finde frem til de bedst kvalificerede, men det kræver dog, at du som arbejdsgiver er klar over, hvilken type medarbejder din forretning har brug for.

Har du helt styr på job- og kompetenceprofilen?

Ved du præcist hvad kandidaten skal lave af arbejdsopgaver? Hvis du allerede har svaret på dette, er det en stor hjælp at teste ud fra. Da tests ellers mister deres værdi, hvis ikke man ved hvad præcis man skal teste på. Man kan kigge på hvor motiveret kandidaten er på at udføre et job, og hvor personen vil være mere eller mindre motiveret til at løse opgaven. Hvis du ikke har styr på din job- og kompetencebeskrivelse, skal du ikke teste fordi du kan risikere at få usikre svar, som du ikke kan omsætte konkret opgaveløsning. Vi tester kandidaterne, fordi vi opnår de bedste resultater, der kan ses på din omsætning.

Så, hvorfor skulle du teste kandidaterne?

Simpelt – Fordi det er er en mere præcis måde at bedømme kandidater på og vi ved at det kan være dyrt at ansætte den forkerte medarbejder!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *