Hvorfor er det så svært at finde et job?

Får du ofte mails fra virksomheder der giver dig afslag på din ansøgning? Er det ikke deprimerende og for slet ikke at tale om at man bliver demotiveret.

Årsag nummer 1 for at man ikke får jobbet, er at der var en ansøger de var bedre kvalificeret end dig. Det kunne være en kandidat som overgå virksomheden egne forventninger. Der er ikke noget galt med dig, der var bare en som var bedre.

Det handler om at klø på og forsæt med det!

Hvis du fik afslag og du ikke fik at vide hvorfor, kan du altid ringe virksomheden op og høre hvad der ikke passede i din profil. Derved får du en mulighed for at rette op på nogle af de ting.

Det er ikke svært at finde et arbejde hvis du gerne vil gå ned i din standart, det er nok ikke holdbart i længden men det er en mulighed. Hvis du virkelig gerne vil have et job handler det om fremtoning og om at sælge sig selv, lad virksomhederne vide hvorfor din arbejdskraft er langt bedre end de andre kandidaters. Men det nytter ikke at sælge sig selv, hvis man ikke selv tror på det.

En anden vigtigt faktor for hvorfor det kan være så svært at finde et arbejde er, at du måske ikke har undersøgt de virksomheder godt nok du søger i. Send en personlig ansøgning, gør noget kreativt eller find nogle af deres medarbejdere på LinkedIn og opret en kontakt med dem. Du skal give alt i disse ansøgninger, lav en 5-6 stykker i stedet for at skyde med spredehagl.

Gør noget de andre kandidater ikke gør!

Og husk, hvis virksomhederne ringer så vær på, vær glad, taknemlig og ansvarlig.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *