HRpeople HR hjælp HR partner

HR Trends i 2017

HR Trends 2017

Hvert år sætter vi fokus på, hvad der rører sig på HR-området og efter læsning af flere internationale HR-fremtidsforskeres tanker på området har vi fundet frem til nogle håndgribelige #HR trends, som vi vurderer har sin berettigelse i 2017.

# De bedste medarbejdere følger lederen

Vi kommer til at se en tendens hos medarbejdere, at de følger gode ledere. Med andre ord skifter lederen arbejde, så vil sandsynligheden for, at medarbejderne følger med være stor. Som det var i gamle dage. I dag lægger medarbejdere så stor vægt på ledelse og anerkendelse, der er de vigtigste værdier for dem i deres arbejde, hvor lønnen og virksomhedens brand ikke tæller så højt på listen som det at blive “ledet” af en dygtig leder.

# Performance-evalueringer

Det er stadig en stor opgave for HR-chefer at få organisationen til at tage performance-evalueringer seriøst og implementere dem i medarbejderudviklingsforløb. Det betyder at tænke langsigtet og strategisk omkring medarbejderens performance, som kan måles i 1/2-årlige samtaler, hvor der følges op med konkrete planer. Ledere synes det tager for lang tid men HR ved, at det er vigtigt i fastholdelsen af medarbejderen på lang sigt. Tag’ en amerikansk model og kog den ned til et nogenlunde acceptabelt niveau for en dansk leder – start i det små og præsentér det som et ledelsesværktøj anno 2017.

# Online rekrutteringer

Støt stigende år for år ser vi flere og flere rekrutteringer gennemført online. Lige som to mennesker kan date og mødes og endelig giftes på tværs af Atlanterhavet, mødes også virksomheder og talenter her.

Rekrutteringspolitikken bliver udviklet til at indeholde faktuelle detaljer og best-practice omkring online rekrutteringen som skal sikre det rette match. HR afdelingen bliver i flere tilfælde “holdt udenfor” samtalerne og der er pludselig “face-timet” med den nye leder i økonomi. Fasthold processerne for de bliver endnu vigtigere for organisationen i fremtiden.

# Dårlige ledere

Konsekvensen af dårlige ledere er med flere undersøgelser blandt medarbejdere, investorer, partnere og indehavere så udtalt, at året 2017 vil få fokus herpå. Dårlig ledelse skal have en konsekvens og den vil i fremtiden være omtalt for de bedste medarbejdere søger de bedste ledere. Vi vil blandt medarbejderne gennemføre evalueringer af deres ledere og vi vil have et større fokus på at italesætte hvad god ledelse er i vores virksomhed for vi ved, det styrker bundlinjen. Der vil årligt blive lavet lederevalueringer (360 graders målinger) for vi erkender, vigtigheden af at have en flok af gode stærke medarbejdere er vigtigere end at have en dårlig leder – så her skal investeres.

# HR nøgletal

I international HR ledelse anvendes nøgletallene i større grad end det vi ser her i Danmark. Grundene kan være mange og vores uvidenhed om formålet og resultatet er måske den mest sigende. I fremtiden vil investorer, indehavere og partnere kræve at få sat ROI og nøgletal på HR processerne. HR skal som alle andre afdelinger også stå på mål for hvad de leverer. I HR har vi grundlæggende en udfordring ift. at eksistensberettige det vi laver, så mon ikke det er på tide vi i 2017 oplever en større ansvarstagen fra HR med en klar analyse og statistik på hvilke værktøjer, HR leverer til forretningen som i sidste ende sparer lederen tid og penge.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *