Exit Interviews og hvorfor de er så effektive

Exit interviews bliver mere og mere udbredte, det er en god måde for organisationen at modtage konstruktiv feedback. Exit interviews er vigtige fordi hvis du forlader organisationen og endda vælger et fuldgyldigt karriere forandring, behøver du ikke at forlade virksomheden på en bitter måde og ødelægge dine relationer. Det påvirker din fremtid og evt. potentielle arbejdsgivere kan altid gå tilbage til din tidligere arbejdsgiver for at få en reference. I denne artikel vil vi give dig nogle tips til håndtering af et exit interview på en effektiv måde.

Et exit interview førers normal af en HR-manager, ved dit møde med HR-manageren vil du blive bedt om at give feedback på din oplevelse i virksomheden og de faktorer, der første dig til at forlade stedet. Normal gennemføres et exit interview i løbet af medarbejdernes sidste dage, et exit interview kan også gennemføres hvis organisationen ønsker at fyre en medarbejder. Derfor vil vedkommende også være mere afslappet til at tale direkte og konstruktivt ved de sidste dage tilbage.

Nogle af de spørgsmål der kan blive stillet ved en exit interview er:

  1. Hvad var mest utilfredsstillende ved dit job?
  2. Hvad udløste din beslutning om at forlade organisationen?
  3. Har du opnået dine karriemål?
  4. Var du tilfreds med den løn og de fordele, du har modtaget?
  5. Er der noget, i denne virksomhed der kan gøre for at ændre din beslutning?
  6. Vil du anbefale en anden til at arbejde her?
  7. Er der noget anden du gerne vil tilføje til den feedback, du har gives os?

Som medarbejder kan der være svart at håndtere et exit interview, husk derfor altid at forholde dog roligt selvom der er en masse på spil. Husk at give konstruktiv feedback om det sted du har arbejdet så længe. Husk at det kunne jo være at du skulle arbejde sammen med dem igen, så du skal derfor ikke klage men derimod forklare. For at have en stor faglig stolthed er det heller ikke den bedste ide at pege fingere af de mennesker der har gjort dig utilfreds.

Exit interviews er effektive fordi det giver også dig tid til at reflektere over hvad der gik glad, og hvorfor du søger et nyt job.

Hvis du som virksomheds eger sidder og læser denne artikel, skal du huske på at være forstående i den fremtoning under interviewet. Hvis du ikke er vild med selv at gennemføre interviewet kan du bede om hjælp ude fra.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *