Er du træt af karriereshopperne?

Hvis din far var håndværker var der også stor sandsynlighed for at du skulle være det for 50 år siden, men meget har ændret sig med tiden. Det danske arbejdsmarkedet er under forandring og er i dag meget mere fragmenteret. Folk shopper rundt mellem deres jobs som aldrig før, forskellen fra dengang til nu er at, folk ser arbejdsmarkedet som deres legeplads.

Kan du holde på dine medarbejdere?

Tiderne er forbi hvor en virksomhed kunne holde på sine medarbejdere i 10, 20 eller 30 år. Men det er ikke kun medarbejdere der er problemet. Nogle virksomheder vil ikke ansætte kandidater der har været ansat i virksomheder over 10 år, da det viser at kandidaten ikke er omstillingsparat og det vidner mere om trangen til tryghed. Men misforstå ikke virksomhederne, de vil selvfølelig hellere have en kandidat med et langt større engagement end en der karriereshopper.

Det er især de yngre der ser sig i en anderledes rolle end tidligere. Det er keywords som Frihed og muligheder der er dominerede. Den yngre generation er tilbøjelige til at vælge arbejdspladser med hjertet, derfor skal virksomhedere mere end blot at tilbyde en god løn, de skal kunne tilbyde en kultur som kandidaterne kan vælge med hjertet. Det skal være en givende arbejdsplads og virksomheden skal kende deres eksistens. Hvordan skal kandidaterne ellers vide hvad de skal vælge? Eksempelvis tager man Google ville de ikke være andet en flok plattenslager og annoncesælgere hvis det ikke var for deres unikke kultur.

Hvad vil de have?

De karrieshopper fordi arbejdsgiverne ikke kan give dem det de gerne vil have. De ansatte vil have mulighed for at tage 3 måneder fri, arbejde 50 timer om ugen i 9 måneder eller arbejde mandag til torsdag have fri hver fredag, være freelance eller vikar i forskellige virksomheder. Konklusionen af dette er FRIHED. Derfor er det nødvendigt for virksomhederne for at kunne finde hoved og hale i det hele, at de rekrutterer korrekt.

Hvad skal virksomhederne gøre?

Først og fremmest skal virksomhederne gøre sig attraktive overfor kandidaterne, dernæst skal de definere deres kultur og til sidst skal de sammentænke deres arbejdsstyrke. Virksomhederne skal imødekomme kandidaternes behov for frihed og muligheder, for at holde på en karriereshopper. Så for at undgå at dine ansatte karrieshopper skal du starte med at se indad i din organisation.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *